Pražen krompir z jabolki

Pražen krompir z jabolki

Ste eden izmed tistih ljubiteljev dobre hrane, ki si kosila, večerje ali kakšnega vmesnega obroka nikakor ne more predstavljati brez krompirja? Pečen krompir, pražen krompir, krompir v oblicah, pire krompir, krompirjevi svaljki…ah, koliko možnosti imamo pri pripravi okusnega krompirja! Če takratnja avstrijska cesarica Marija Terezija (ja, spet je ženska zaslužna za nekaj dobrega 🙂 ) ne bi imela toliko posluha za izboljšanje prehrane prebivalstva, ga verjetno v naših krajih ne bi spoznali tako kmalu. Je pa krompir v Evropo zanesel iz Južne Amerike Krištof Kolumb, tako da tudi njemu poklon za to vrsto hrane.

Velikih prehranskih vrednosti krompir sicer nima, ker je sestavljen iz pretežno vode, nekaj malega ima ogljikovih hidratov, mineralov, masti ter beljakovin. Ga pa vseeno Slovenci, in tudi drugi narodi po vsem svetu, z veseljem jemo kot prilogo k številnim in raznolikim jedem, imamo celo Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Ha, pa naj še kdo reče, da je krompir kar tako!

Spodnji recept za okusen pražen krompir z jabolki so nam tudi tokrat zaupali v Gostilni Meglič (Obrtniška 2, 8210 Trebnje), ki se jim najlepše zahvaljujemo.

Pa si kar oglejmo, katere sestavine boste potrebovali za pražen krompir z jabolki (količina za 4 osebe):

  • 80 dag krompirja
  • 6 dag olja ali sv. masti
  • 8 dag čebule, 2 stroka česna
  • sol, poper
  • nekoliko mesne juhe
  • 1 jabolko

Pražen krompir z jabolki pripravimo po tem postopku:

1. Najprej v vreli vodi skuhajte olupljen krompir, ga nato olupite, napol ohladite in narežite na rezine.

2. Na maščobi rumeno prepražite čebulo, dodajte sesekljan česen in na lističe narezano jabolko. Vse skupaj še malo prepražite in dodajte na lističe narezan krompir, ga solite in malo popoprajte. Med praženjem ga obračajte z lopatico. 3.

3. Nazadnje praženem krompirju z jabolki prilijte mesno juho in ga ponovno premešajte.

Tako, vaš pražen krompir z jabolki je pripravljen in že čaka, da z njim postrežete dobre hrane željnim sorodnikom, prijateljem ter znancem.

Če pa bi si radi od kuhe odpočili in si boste zaželeli praženega krompirja z jabolki v prijetnem ambientu, ki ga prevevajo domače vzdušje in prijazno osebje, vabljeni, da se zapeljete do:

Gostilna Meglič (ko boste prišli iz izvoza za Trebnje v mesto, nato pri edinem semaforiziranem križišču iz smeri LJ zavijte levo, iz smeri NM pa desno, kjer parkirajte pred prvo stavbo na desni strani)
Obrtniška 2

8210 Trebnje

Tel: 07 30 44 551

V Gostilni Meglič vam bodo postregli z okusnimi malicami, kosili ter jedmi po naročilu, v njej imate možnost praznovanja obletnic (birme, obhajila, abrahami, rojstni dnevi) ter ostalih dogodkov, ki vam bodo zagotovo ostali še dolgo v spominu. Če pa želite koga še posebej presenetiti, imajo tudi hišni ansambel Suha solza (ki vam zaigrajo tudi pri vas doma ali v zidanici), na senčni terasi s prikupnim otroškim igriščem, pa se boste lahko v teh dneh ohladili ob pivu in sladoledu ter se naužili sproščenega, domačega vzdušja.

Vir slike v prispevku / Header photo source: http://iowagirleats.com/wp-content/uploads/2012/11/HoneyDijonRoastedPotatoes_10_mini.jpg

Oglejte si še:

  • Vam je bil članek Pražen krompir z jabolki všeč? Delite ga s svojimi prijatelji in jih povabite, da obiščejo spletno stran www.zdrava-prehrana.info. Hvaležni vam bodo! Imate tudi sami kak recept za pripravo zdravju bolj prijazne sladice ali obroka, ki bi ga radi podelili z bralci te strani Zdrava prehrana? Pišite nam, z veseljem ga bomo objavili in vas podpisali kot avtorja članka.
  • Imate dejavnost, v okviru katere organizirate tečaje in delavnice ali ponujate izdelke ter storitve, ki so povezani z bolj zdravim načinom življenja, prehranjevanja ter nege telesa in duha? Bi jih želeli predstaviti ali ponuditi obiskovalcem te spletne strani, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana