Sladice brez peke – Snežaki iz raefaelo kroglic

Snežaki - sladice brez peke

Sladice brez pekeSnežaki iz rafaelo kroglic – Recepti za sladice – Zdrava prehrana

Kot kaže, nam je zima znova pokazala zobe, saj je sneg pobelil pokrajine, temperature pa so spet pod ničlo. Otroci se bodo tako lahko predajali zimskim radostim na snegu, kot so sankanje, kepanje, sestavljanje igluja, smučanje itd. Tudi snežaki so še kako aktualni. A ne le tisti iz snega, temveč tudi tisti izpod spretnih rok v kuhinji. Predstavila vam bom enega izmed receptov za izdelovanje kroglic, iz katerih se oblikujejo slastni snežaki, z okusom po rafaelo kroglicah. Recept za sladice brez peke, kot so snežaki iz rafaelo kroglic, bodo zagotovo navdušili tudi otroke, ki vam bodo pri delu z veseljem pomagali.

Snežaki iz rafaelo kroglic – recept okusne sladice brez peke

  • Sestavine, ki jih potrebujete za okusne snežake:
  • 30 dag albert keksov (lahko tudi piškotov iz ovsenih ali drugih kosmičev)
  • 20 dag kokosa (lahko tudi več za posip med oblikovajem kroglic in da je masa bolj kompaktna)
  • 10 dag masla (lahko kokosovo ali kakavovo maslo)
  • 40 dag sladkorja (namesto sladkorja lahko uporabite med, melaso ali agavin sirup – te lahko uporabite nekaj manj, kot bi sladkortja oz. v razmerju 1:1,3)
  • 1,5 dl vode
  • 2 žlice ruma
Snežaki - sladice brez peke - smejko

Sladice brez peke, kot je tale simpatičen in okusen snežak, so odlična rešitev ob dnevih, ko nam primanjkuje časa za peko sladic.

(če želite pripraviti več snežakov, lahko maso podvojite, bodisi potrojite)

  • Kako pripravimo snežake:

Kekse zmeljemo v strojčku (lahko je to strojček za orehe ali kaj podobnega). Sladkor (oziroma med, melaso, agavin sirup) in vodo kuhamo, da se sladkor stopi. S tem prelijemo zmlete kekse. Maslo penasto umešamo in dodamo kokos in rum ter zmes primešamo sladkorju in keksom.

Vse dobro premešamo. Maso lahko pustimo v hladilniku/na hladnem (v primeru, da se izdelovanja snežakov ne lotimo takoj), lahko pa iz mase že kar takoj pripravimo snežake.

Oblikujemo dve poljubno veliki kroglici, ki ju napičimo na zobotrebec. Tako dobimo snežaka, ki ga okrasimo s šalom, očmi, usti, nosom, gumbi ter čepico –kapo. Za klobuček lahko uporabite kar okusen bonbonček Toffife, ki ga prav tako napičite na zobotrebec ter na glavo snežaka (kot je na sliki).

Ostale dodatke za oči, nos, usta lahko kupite v večjih nakupovalnih centrih na oddelku za peko in pekovske pripomočke. Uporabite lahko razne barve, prelive, mrvice ter ostale dodatke.

Kot vidite, so lahko sladice brez peke ne le okusne, pač pa tudi simpatične na pogled, tako jih bodo otroci ter ostali sladkosnedi še toliko bolj z veseljem pojedli 🙂

Vam je bil članek Sladice brez peke – Snežaki iz rafaelo kroglic všeč?

Unikaten recept za snežake iz rafaelo kroglic je za vas prispevala obiskovalka strani Bojana Petan, ki je tudi sama odlična mojstrica v peki najrazličnejših sladic, kot so linški piškoti, polžki, kokosova, rožičeva, orehova, jabolčna peciva in še in še in še….

In še namig – v kolikor boste snežake zasladili z agavinim sirupom, je ta zelo primeren za vse, ki ste oz. so diabetiki, saj ima nizek glikemični indeks ter zanemarljiv učinek na raven sladkorja v krvi.

Bojano najdete na tem naslovu:

Bojana Petan

Tel: 031 740 855

E-mail: bpetan@gmail.com

Oglejte si še:

  • Imate dejavnost, v okviru katere organizirate tečaje in delavnice ali ponujate izdelke ter storitve, ki so povezani z bolj zdravim načinom življenja, prehranjevanja ter nege telesa in duha? Bi jih želeli predstaviti ali ponuditi obiskovalcem te spletne strani, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana