Pri miru sedeti nas úči!

PRI MIRU SEDETI NAS ÚČI!

Pri miru sedeti nas uči - Tim Parks

Pri miru sedeti nas úči! avtorja Tima Parksa je izjemno delo, ki bo sodobnemu, “psihosomatičnemu” človeku olajšalo pot do ponovne vzpostavitve ravnovesja v umu, duhu in telesu.

Kako je skeptik iskal ozdravljenje in oživljenje

Avtor knjige: Tim Parks

Izvirnik: Teach Us To Sit Still

Prevod: Branko Gradišnik

Urejanje: Samo Rugelj

Založba: UMco, 2013

Zbirka: Preobrazba

mehka vezava, 367 str.

Mere: 21×15 cm, 322 g

Cena knjige: spletna cena 26,01 EUR (redna cena 28,90 €) + strošek poštnine oz. dostave

 • Popust: 10% za naročila preko portala Zdrava-prehrana.info
 • Prihranek: 2,89 EUR
 • Rok dobave: 3-4 dni, knjigo vam dostavi Pošta Slovenije.

Načini plačila:

 • plačilo po predračunu: predračun boste prejeli po elektronski pošti ali po navadni pošti na naslov, ki ga boste navedli v naročilu. Po opravljenem plačilu predračuna boste prejeli knjigo v roku 3-4 dni.
 • plačilo po povzetju: ob prevzemu boste plačali naročeno knjigo v gotovini; pri prevzemu morate biti osebno prisotni; v primeru plačila po povzetju boste poleg stroška paketnega pošiljanja krili tudi strošek storitve Odkupnine. Ta po aktualnem ceniku Pošte Slovenije znaša:
 • za naročila v vrednosti do 98 EUR: 1,05 EUR
 • za naročila v vrednosti nad 98 EUR do 501 EUR: 1,07% od vrednosti pošiljke
 • za naročila nad 501 EUR: 5,36 EUR

Strošek dostave oz. poštnine:

 • Teža do 2 kg: 1,9 EUR
 • Teža nad 2 kg do 5 kg: 3,6 EUR
 • Teža nad 5 kg do 10 kg: 5,36 EUR

Ob nakupu blaga v vrednosti nad 50 € krije stroške dostave v Sloveniji ponudnik oz. je strošek dostave za vas brezplačen. Če boste v naročilu označili, da boste blago prevzeli sami, boste po e-pošti dobili obvestilo, ko bo blago pripravljeno za prevzem. V kolikor blaga ne boste prevzeli v roku 30 dni, se bo vaše naročilo razveljavilo.

Ime in priimek (obvezno)

Vaš e-mail (obvezno)

Vaš naslov, kamor vam bomo poslali knjigo (obvezno):

Poštna številka in pošta (obvezno):

Količina knjig (izberite, koliko knjig naročate):

Izberite način plačila:
Po povzetjuNakazilo po predračunu

Želite še kaj sporočiti?

Za oddajo naročila kliknite na spodnji gumb.

O knjigi Pri miru sedeti nas úči!

Knjiga Pri miru sedeti nas úči! je delo, ki je izredno izvirno že po svoji hibridnosti: gre za križanec med bildungs-romanom, literarnozgodovinskim esejem, osebno memoaristiko, športnim poročilom, humoristično observacijsko farso, medicinsko anamnezo, umetnostnozgodovinsko študijo, psihoanalitično razpravo, pisateljskim priročnikom, traduističnim esejem, likovno raziskavo in meditacijskim učbenikom. Junak v knjigi razpleta in zapleta različne niti svojega življenja, dokler nazadnje ne najde z njim sprave – obenem pa se tudi znebi vseh bolezenskih simptomov, ki jih je, kot kaže, narekovala tesnoba ob izvajanju življenjskih programov, kakršne predpisuje uspešnežu zahodna civilizacija.

David Lodge je o knjigi napisal: »Boleče iskrena, do obisti živa, temno komična samopreiskava povezav med pisanjem, osebnostjo in zdravjem. Začel sem jo – in je nisem hotel odložiti vse do konca.« Gre za srečevanje vzhodne in zahodne misli, načela delovanja z načelom bitja, in sicer na ravni, ki jo imenitno opredeljuje komentar žene ajurvedskega zdravnika: »Psihosomatičen izreče le človek, ki se mu zdi, da sta duh in telo kakorkoli ločena.« Parks prebija okvire običajne literarne in civilizacijske logike z delom, ki utegne prinesti kompromisno, a realno olajšanje slovenskemu »psihosomatičnemu« sleherniku – če si bo le vzel čas za branje te nenavadne in nenavadno odmevne knjige.

TIM PARKS je romanopisec, esejist in prevajalec. Rojen je bil leta 1954 v Manchestru, študiral je na Cambridgeu in Harvardu; leta 1981 se je preselil v Milano, kjer deluje kot profesor prevajalstva na univerzi IULM v Milanu. Ima ženo in tri otroke. Napisal je 14 romanov (Europa, Destiny, Cleaver, Dreams of Rivers and Seas itn.), dvakrat je bil nominiran za Bookerjevo nagrado (za deli Europa in Judge Savage). Poleg literarnih del se je v 1990. letih začel ukvarjati s »dejstveno literaturo«: napisal je denimo Italian Neighbours in An Italian Education, ki predstavljata dve zelo osebni antropološki poročili o življenju v severni Italiji, Translating Style, ki je kot analiza italijanskih prevodov angleških modernistov prava strokovna klasika, v knjigi A Season With Verona pa sledi navijaški sezoni (veronskega) nogometnega kluba itn.

Za naročilo knjige Pri miru sedeti nas úči! kliknite tukaj. Knjiga je lahko tudi čudovito darilo vašim najbližjim, prijateljem, sodelavcem ali znancem. Bolj koristne knjige oz. koristnejšega darila jim ne bi mogli podariti.

 • Imate še kakšno vprašanje?

Za več informacij vabljeni, da nam pišete na info@zdrava-prehrana.info in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana