Orehova rolada brez moke za občutljive na gluten

Orehova rolada brez moke

Orehova rolada brez moke – Recepti za sladice – Recepti – Zdrava prehrana

Če ste eden/ena izmed tistih, ki imate celiakijo oz. preobčutljivost na gluten, ki se skriva v žitih, kot so pšenica, oves, rž ter ječmen in si želite pripraviti okusno sladico brez neželjenih posledic, vas bo orehova rolada brez moke naravnost navdušila.

Je enostavna za pripravo, testo boste pekli le 12 minut, razveselili pa boste tudi goste, ki nimajo preobčutljivosti na gluten, saj je rolada brez moke slastna, sočna in je odličen poobedek.

Rolada brez moke namesto moke vsebuje zmlete orehe, lahko pa namesto njih uporabite tudi zmlete lešnike, mandlje ali kakšne druge oreščke.

Po ogledu spodnjih sestavin boste morda pomislili, da je orehova rolada brez moke precej kalorična sladica, a temu ni tako, namreč spodnje sestavine zadoščajo za pripravo 10-12 porcij, kar pomeni, da na osebo odpade le 0,6 žlice sladkorja ter nekaj več kot pol jajčka.

Da vam bo orehova rolada brez moke uspela, si pripravite naslednje sestavine:

  • 8 jajc (ločite beljake od rumenjakov)
  • 8 žlic sladkorja (uporabite lahko tudi 8 žlic javorjevega sirupa ali melase)
  • 10 dag zmletih orehov (lahko tudi mandljev, lešnikov ali drugih oreščkov)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 2 lončka kisle smetane (po 1,5 dcl)
  • marmelada na željo
  • 1 banana na željo

Rolada brez moke vam bo zagotovo uspela, če boste upoštevali naslednji postopek priprave testa in nadeva.

1. Najprej ločite rumenjake od jajc in stepite iz beljakov sneg. Postavite ga v hladilnik, kjer naj stoji toliko časa, dokler ne pripravite vseh ostalih sestavin.

2. V posodi z mešalnikom skupaj zmešajte rumenjake, sladkor oz. javorjev sirup ali melaso. Nato primešajte sneg iz beljakov ter pecilni prašek in počasi mešajte, dokler ne dobite tekočo zmes, ki ji počasi primešajte še zmlete orehe oz. kakšne druge zmlete oreščke.

3. Po pripravi zmesi za orehovo rolado brez moke z njo napolnite nizek pekač za peko testa za rolado, ki ga pred tem obložite s peki papirjem.

4. Pekač postavite v pečico in testo pecite 12-15 minut na 180°C. Nato pladenj vzemite iz pečice in testo za orehovo rolado brez moke zvijte kar skupaj s peki papirjem ali pa testo odstranite s peki papirja, ga prestavite na mokro kuhinjsko krpo in ga zvijte. Ko se testo ohladi, rolado razvijte, jo namažite s kislo smetano (po želji lahko na začetek enega konca dodate tudi eno celo olupljeno banano ali koščke kakšnega drugega svežega sadja) ter zvijte pečeno testo za orehovo rolado brez moke.

Tako, orehova rolada brez moke je pripravljena, sedaj jo postavite le še v hladilnik ter z njo pričakajte svoje goste, ki jim lahko ob tako okusni in zdravju bolj prijazni sladici ponudite tudi kakšno sladko desertno vino.

Oglejte si še:

Vam je bil članek z receptom za pripravo okusne orehove rolade brez moke všeč? Delite ga s prijatelji ali pa nam na info@zdrava-prehrana.info pošljite kašen vaš odličen recept za pripravo slastne sladice ali kakšne druge, zdravju bolj prijazne, hrane. Z veseljem ga bomo objavili na spletni strani Zdrava Prehrana in vas podpisali kot avtorja recepta.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana