Okusni domači mlinci

Domači mlinci

Martinovo je že mimo in morda ste bili prav vi tisti, ki ste ob tem prazniku zagrizli v okusno pečeno perutnino ter mlince. Prav mlinci so glavna tema današnjega recepta. Domači, ravno prav slani in mehki, se odlično podajo k belemu mesu, še posebej, če jih zabelite z domačo mastjo oz. ocvirki.

Domači mlinci pa so okusni tudi, če jih zabelite kar z maščobo, v kateri se je pekla perutnina. Ker mlinci niso povsem enostavni za izdelavo (a le, če nimate pravega recepta), se marsikdo, raje kot za domačo izdelavo, odloči za nakup le-teh. Vendar pa ste lahko prepričani, da vam bodo mlinci po spodnjem receptu, ki ga je za vas prispevala ga. Polona Trbojević, nadvse všeč.

Recept za domače mlince:

  • Za vlečeno testo, izkaterega boste pripravite naslednje sestavine:
  • 250g mehke moke
  • 20g olja
  • 150 ml vode
  • Sol
Cvetlični nakit - Unikatnica.com

Cvetlični nakit – Ročno izdelan nakit za ženske, v katerem so vdelane prave rože – čudovito darilo za bližajoče se praznike. Nakit najdete v e-trgovini Unikatnica.com

 

Postopek priprave mlincev:

1. Iz vseh sestavin zamesite gladko testo, ki naj počiva v hladilniku cca. 30 min.

2. Nato dajte testo na delovno površino in ga narežite na majhne koščke, ki jih razvlecite na debelino cca. 1/2 cm.

3. Pripravite si ponev  za palačinke in jo dobro segrejte na ognju, dodajte nekaj kapljic olja ter specite razvlečeno testo, dokler to ne bo postalo zlato rumeno.

4. Mlince nato pripravite tako, da jih poparite v vreli osoljeni vodi ter jih zabelite z maščobo, v kateri se je pekla perutnina.

Domači mlinci se najbolje podajo k mesnim jedem (perutnina), seveda pa si boste zaradi njih obliznili prste tudi, če jih postrežete h kakšni omaki ali z njimi zamenjate povsem klasične priloge, kot so krompir, testenine ter riž.

Dober tek vam želimo:

  • z avtorico recepta, Polono Trbojević

Oglejte si še:

  • Vam je bil prispevek Domači mlinci všeč? Podelite ga tudi s svojimi prijatelji na Twitter-ju ali Facebook-u. Imate tudi sami kakšen okusen in zdravju prijazen recept za pripravo sladice ali pa kake druge dobre jedi, ki ga želite podeliti z bralci te spletne strani? Imate kakšno vprašanje ali komentar? Vašega sporočila bomo veseli na info@zdrava-prehrana.info. Recept bomo za obiskovalce z veseljem objavili na spletni strani Zdrava prehrana in na Facebook strani ter vas podpisali kot avtorja članka.
  • Če imate tudi sami storitve ter izdelke ali pa ponujate izobraževanja, ki so namenjeni skrbi za telo ter bolj zdravemu načinu prehranjevanja in bivanja ter bi radi na spletni strani Zdrava prehrana, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, objavili vabilo za kakšen tečaj, delavnico ali izobraževanje s področja bolj zdravega načina življenja, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana