Velikonočni medenjaki – zajčki in jajčki

Velikonočni medenjaki - piškoti

Še čisto malo, pa bo tu Velika noč. Se že kaj veselite praznikov in ponedeljka, ki bo dela prost dan? Če v teh dneh pričakujete obiske sorodnikov in prijateljev, zagotovo razmišljate, s čim bi jim postregli. Za vas smo pripravili odličen predlog…no, pravzaprav sta nam ga zaupali dve deklici, sestrici Hana (10 let) in Maša (7 let), ki sta samo za vas pripravili čisto svoj, odličen recept za velikonočne medenjake in jih tudi sami spekli. Piškoti v obliki velikonočnih zajčkov in jajčk se vam bodo kar stopili v ustih, tako okusni so.

Pri peki je Hani in Maši pomagala njuna mamica Simona Kralj, ki je tudi po duši ustvaralka, vse tri pa so ustvarile prečudovite slaščice – velikonočne medenjake. Zajčki in jajčki bodo navdušili otroke in malo starejše, že zaradi simpatičnega izgleda. Iz srca se vam vsem trem zahvaljujemo za recept in verjamemo, da bo všeč tudi vam, drage/i obiskovalke/ci spletne strani Zdrava-prehrana.info. Če bi želeli Hani, Maši in Simoni sporočiti, kako so vam velikonočni medenjaki uspeli, pa nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in posredovali jim bomo vaše sporočilo.

Pa kar poglejmo, kaj vse bomo potrebovali za pripravo velikonočnih medenjakov-piškotkov v obliki zajčk in jajč.

  • Velikonočni medenjaki – recept

Pripravite is naslednje sestavine:

  • 250 g pirine moke
  • 125 g sladkorja v prahu (Hana in Maša svetujeta, da namesto sladkorja raje uporabite med ali agavin sirup (100 g medu oz. 75 g agavinega sirupa)
  • naribano limonino lupino (poiščite limono, ki ima užitno lupino, po možnosti iz ekološke pridelave
  • 1 jajce
  • 150 g masla (kakavovo, kokosovo)
  • Postopek priprave velikonočnih medenjakov:
Velikonočni medenjaki - piškoti

Velikonočni medenjaki – piškoti v obliki zajčkov in jajčk, ki so jih spekle Hana, Maša in njuna mamica Simona. Odlična zamisel, kajne? 🙂

1. Vse zgornje sestavine zgnetite v testo, ki naj v hladilniku počiva cca. 1 uro.

2. Testo razvaljajte in z modelčki izrežite piškote.

3. Velikonočne medenjake-piškote z motivi velikonočnih zajčkov in jajčk pecite10 minut na 180°C.

4. Ko se velikonočni medenjaki ohladijo, jih okrasite z jedilno (naravno) barvo – pošiščite takšno, ki je v tubicah ali pa piškotke že med peko okrasite npr. z rozinami, kokosovim posipom (ki ste ga predhodno namakali v  vodi borovnic, višenj…)

o so hladni, jih okrasiš z barvo (tubice, ki jih kupiš v trgovini)

Namig:  Hvana, Maša in Simona še sporočajo, da lahko velikonočne piškoet naredite tudi iz rjavega sladkorja v prahu – v tem primeru piškoti ne bodo kot medenjaki.

Vir slike v prispevku – Hana, Maša in Simona Kralj. Hvala vam za odličen recept, mojstrice ste! 🙂

Oglejte si še:

Cvetlični nakit - Unikatnica

Cvetlični nakit iz pravih rož – iščete unikatno, ročno izvirno in uporabno darilo za ženske? Obiščite e-trgovino Unikatnica.com in izberite darilo med unikatnimi cvetličnimi prstani, prstani, broškami, uhani in ogrlicami.

  • Vam je bil članek Velikonočni medenjaki – zajčki in jajčka všeč? Podelite ga med svoje prijatelje na Twitter-ju in Facebook-u. Imate tudi vi kakšen dober recept v predalu za pripravo zdravju bolj prijazne hrane? Ga želelite podeliti z bralci spletne strani Zdrava prehrana? Imate še kakšno vprašanje, komentar ali pripombo? Veseli bomo vašega sporočila na info@zdrava-prehrana.info. Recept bomo za obiskovalce z veseljem objavili na spletni ter FB strani ter vas podpisali kot avtorja članka.
  • Imate tudi vi storitve ali izdelke, izobraževanja, ki so namenjeni skrbi za telo ter bolj zdravemu načinu prehranjevanja in bivanja? Bi radi na spletni strani Zdrava prehrana, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, objavili vabilo za kakšen tečaj, delavnico ali izobraževanje s področja bolj zdravega načina življenja? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana