Panirani bučkini zrezki

Panirani bučkini zrezki – Zelenjavni recepti – Vegetarijanski recepti – Zdrava prehrana

Panirani bučkini zrezki

Za pripravo paniranih bučkinih zrezkov ne potrebujete večiko časa, niti denarja. Le eno dvolj veliko, podolgovato rumeno bučo, da boste iz nje pripravili kolute, jih pomokali povaljali v jajcu in drobtinah ter panirali na olju.

O zdravju prijazni sestavi bučk ter buč sem pisala že v enem izmed prejšnjih člankov, tokrat pa je na vrsti že drugi recept za pripravo jedi iz bučk.

Panirani bučkini zrezki so zelo lahka jed, ki jo lahko uživate tudi vsi z občutljivo prebavo ali zvišanim sladkorjem in holesterolom. Zraven si postrezite še z zeleno solato s paradižnikom ali pa si oglejte recept za pripravo grške ali šopske solate.

Panirani bučkini zrezki bodo ocvrti že v nekaj minutah, zraven pa si pripravite še pečen krompir, kakšno jed iz fižola ali jih jejte povsem samostojno.

 • Recept za pripravo paniranih bučkinih zrezkov:

Pripravite si naslednje sestavine:

 • 1 večjo zeleno, podolgovato bučo (teže cca 50-70 dag)
 • olje za paniranje (sončnično, olivno ali kokosovo mast)
 • sol
 • krušne drobtine
 • belo ostro moko
 • 1 jajce
  • Postopek priprave paniranih bučkinih zrezkov:
Cvetlični nakit (zapestnica) – Iščete unikatno, uporabno darilo za ženske ali pa čuten in eleganten modni dodatek? Obiščite e-trgovino Unikatnica.com, v kateri najdete tudi ročno izdelan Cveltični nakit – ogrlice, zapestnice, uhane in prstane za ženske.

Cvetlični nakit (zapestnica) – Iščete unikatno, uporabno darilo za ženske ali pa čuten in eleganten modni dodatek? Obiščite e-trgovino Unikatnica.com, v kateri najdete tudi ročno izdelan Cveltični nakit – ogrlice, zapestnice, uhane in prstane za ženske.

1. Panirani bučkini zrezki vam bodo najboljše uspeli, če si boste na začetku pripravili posodo za paniranje, v katero vlijte toliko olja, da bodo polpeti do polovice potopljeni v oju oz. toliko, da enakomerno prekrijete dno. Posodo z oljem segrejte, med tem pa si pripravite 2 plitva krožnika in skledo. V skledo ubijte in stepite jajce, ga po okusu solite, nato na prvi krožnik vsujte moko, na drugega pa krušne drobtine.

2. Operite in olupite podolgovato bučo in jo narežite na 0,5 cm debele kolute.

3. Kolute buč po potrebi dodatno posolite (sama jih ne, saj je dovolj slano že vmešano jajce) ter jih najprej pomokajte na obeh straneh in nato na obe strani potopite še v stepeno jajce.

4. Nazadnje kolute buč na obe strani položite še na krožnik s krušniim drobtinami ter jih nato, 3-4 minute na vsaki strani, panirajte na olju, dokler zlato ne porjavijo.

Tako pripravljeni panirani bučkini zrezki so nared, da jih poskusite, pred tem jih okrasite še z drobnim paradižnikom. Dober tek!

Oglejte si še:

 • Vam je bil članek Panirani bučkini zrezki všeč? Delite ga s svojimi znanci ter prijatelji na Facebooku ter drugih družabnih omrežjih, hvaležni vam bodo. Če imate še kakšno vprašanje in komentar, ali pa bi nam radi zaupali kak svoj recept, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info. Z veseljem ga bomo objavili na spletni strani Zdrava prehrana in vas podpisali kot avtorja članka.
 • Imate izdelke ali storitve, ki so namenjeni zdravemu načinu bivanja, prehranjevanja ter skrbi za telo? Bi jih radi predstavil obiskovalcem spletne strani Zdrava prehrana? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana