Kisla repa s pire krompirjem

Kisla repa s pire krompirjem

Le kdo izmed vas še ni kdaj jedel kisle repe? Vsi, ki ste pravi gurmani, ste jo zagotovo že preizkusili v jedeh na različne načine, v tokratnjem prispevku pa vam bomo zaupali recept za pripravo kisle repe s pire krompirjem.

 • Bogata s C vitaminom

Kisla repa je cenjena in poznana med ljudmi zaradi svoje visoke vsebnosi vitamina C, kisanje repe pa vsebnost C vitamina le še poveča. Tako se bo kisla repa, še posebej v jesensko zimskih mesecih, zgotovo pogosteje znašla na krožnikih vseh, ki se zavedate pomena domače, lokalno pridelane in po večini nepredelane hrane.

 • Deluje kot diuretik, bogata je z vitamini in mirali

Voda kisle repe, imenovana repnica, vam bo pomagala pri težavah z zaprtjem, hkrati pa bo razkužila in očistila sečne poti. Kisla repa je tudi sicer bogata z vitamini B1, B2 ter B3 in minerali, kot so železo, magnezij, kalcij, fosfor, natrij in kalij, hkrati pa vsebuje, podobno kot vsa hrana, ki je bogata z vitaminom C, antioksidante, ki bodo celice vašega telesa zaščitili pred škodljivimi vplivi iz okolja ter pred staranjem.

 • Repa kot pomoč nosečnicam in vsem, ki bi se radi znebili odvečne teže

Ste vedeli, da je repa, tudi kisla repa, bogata s folno kislino? Ta je še kako pomembna za vse nosečnice, ki jim pomaga pri normalnemu razvoju ploda, hkrati pa jo radi jedo tudi vsi, ki se borijo z odvečno težo.

 • Recept: Kisla repa s pire krompirjem

Ga. Polona Trbojević, ki j redna obiskovalka in bralka spletne strani Zdrava-prehrana.info, nam je poslala spodnji recept za pripravo okusnega obroka kisle repe s pire krompirjem v želji, da ga podelimo z vami. Za to se Poloni najlepše zahvaljujemo in vam z veseljem posredujemo njen recept – preizkusite ga, Polona je mojstrica v pripravi najrazličnejših okusnih jedi.

 • Sestavine za pripravo kisle repe s pire krompirjem:
 • 500g kisle repe
 • 1,5 l zelenjavne osnove
 • 1 ščepec – rožmarin, majaron, timijan, origano
 • 1 žlica kisle smetane
 • 1 žlica moke
 • Priprava:
Cvetlični nakit - Ročno izdelan nakit iz ženske, v katerem so vdelane prave rože - čudovito darilo za Valentinovo. Nakit najdete v e-trgovini Unikatnica.com

Cvetlični nakit – Ročno izdelan nakit za ženske, v katerem so vdelane prave rože – čudovito darilo za bližajoče se praznike. Nakit najdete v e-trgovini Unikatnica.com

1. Kislo repo najprej oplaknite pod vročo vodo, vkolikor se vam zdi preveč kisla, lahko pa jo enostavno stresete v posodo in jo zalijete z zelenjavno osnovo.

2. Nato dodajte začimbe in pripravite podmet iz moke uporabite lahko tudi ajdovo moko, ki je brez glutena).

3. Podmet, zaradi katerega se bo kisla repa zgostila, pripravite tako, da kislo smetano, moko ter nekaj vode zmešate v gladko zmes in jo vmešate v repo.

4. Nato kislo repo kuhajte 30 minut na malem ognju ter jo na koncu, po okusu, še dosolite.

Kot prilogo h kisli repi lahko ponudite pire krompir ali matevž (krompir s fižolom). Pire krompir narediet tako, da olupljen in na kockice narezan krompir kuhate cca 10-13 minut, nato pa ga, skupaj s 0,5 dcl mleka in žličko masla ali margarine pretlačite s tlačilko.

Dober tek!

 • Avtorica recepta:

Polona Trbojević

Oglejte si še:

 • Vam je bil prispevek Kisla repa s pire krompirjem všeč? Delite ga s svojimi prijatelji na Twitter-ju ali Facebook-u. Imate tudi vi kakšen okusen in zdravju prijazen recept za pripravo sladice ali kakšne druge dobre jedi, ki si ga želite podeliti z bralci te spletne strani? Morda pa imate kakšno vprašanje ali komentar? Vašega sporočila bomo veseli na info@zdrava-prehrana.info. Recept bomo za obiskovalce z veseljem objavili na spletni strani Zdrava prehrana in na Facebook strani ter vas podpisali kot avtorja članka.
 • Ali imate tudi vi storitve ter izdelke, morda ponujate izobraževanja, ki so namenjeni skrbi za telo ter bolj zdravemu načinu prehranjevanja in bivanja? Bi radi na spletni strani Zdrava prehrana, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, objavili vabilo za kakšen tečaj, delavnico ali izobraževanje s področja bolj zdravega načina življenja? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana