Skutini žličniki z zdrobom

Skutini žličniki

Omamno dobri skutini žličniki z zdrobom vas bodo navdušili kot samostojna jed ali kot čudovita priloga k jedem, še posebej, če jih boste popražili na maslu ter drobtinah. Lahko pa postanejo domiselna sladica, če jim boste dodali sveže koščke sadja ter sadni preliv. Vir slike: www.chefkoch.de/rezepte/1768881286808352/Topfen-Griess-Nockerl.html

Skutini žličniki – Priloge k jedem – Recepti – Zdrava prehrana

V času, ko zorijo gozdni in drugi sadeži, si lahko omislite slastno prilogo k mnogim jedem, tudi k popraženem sadju ter k mesnim in zelenjavnim jedem. Skutini žličniki z zdrobom vas bodo dobesedno začarali, ko boste zagrizli vanje.

Še posebej, če jih pripravite popražene na maslu ter drobtinah. Lahko pa jih jeste kot povsem samostojno jed, skupaj s sadno polivko ter svežimi ali popraženimi koščki najbolj sočnega sadja ta hip – z borovnicami, pa tudi malinami ali robidami.

Skutini žličniki vas bodo navdušili tudi, če jih boste dodali k mesnim jedem, na primer k puranu, k lovskemu golažu ali h kakšni drugi mesni omaki.

Lahko tudi prepustite domišljiji prosto pot in si pričarate gurmansko pravljico po lastnem okusu.

Za pripravo skutinih žličnikov si najprej pripravite:

  • 350 g manj mastne skute
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 4 jajca
  • 120 g masla
  • sol po okusu
  • maslo oz. olje (lahko palmino ali kokosovo) za praženje drobtinic
  • Skutini žličniki bodo čudovito uspeli po naslednjem postopku:
Cvetlični nakit - Unikatnica

Cvetlični nakit iz pravih rož – čudovit, unikaten modni oddatek za ženske ob bližajočih se pranzikih. Najdete ga v e-trgovini Unikatnica.com.

1. V posodi vmešajte stopljeno maslo, dodajte rumenjake, iz beljakov pa stepite sneg.

2. Masi iz jajc in masla primešajte pretlačeno oz. spasirano skuto ter pšenični zdrob in posolite maso po vašem okusu.

3. Nazadnje masi za skutine žličnike primešajte še sneg iz beljakov. Sneg bo maso za žličnike naredil še bolj rahle, tako da se vam bodo v ustih kar topili.

4. Skutini žličniki bodo najlepše nastali, če jih boste oblikovali z dvema žlicami, ki ste jih prej navlažili s toplo vodo, da se masa ne bo prijemala na žlico.

5. Med pripravo mase zavrite vodo, jo solite in vanje potopite slastne skutine žličnike, jih kuhajte 10-15 minut, odcedite ter postavite na krožnik.

6. Lahko jih tudi zabelite na maslu, skupaj z drobtinami ali pa popražite sadne koščke, npr. borovnice, maline, slive ali robide ter s sadno popraženo polivko prelijete še vroče skutine žličnike z zdrobom.

Tako, skutini žličniki so pripravljeni, postrezite jih kot samostojno jed ali kot zelo okusno prilogo k razno raznim jedem.

  • Vam je bil članek Skutini žličniki z zdrobom všeč? Vabljeni, da ga delite s svojimi prijatelji. V kolikor imate tudi sami kak recept za pripravo prilog k jedem ali kakšen drug recept, ki ga želite podeliti z ostalimi bralci strani Zdrava prehrana, pa nam ga pošljite na info@zdrava-prehrana.info in z veseljem ga bomo objavili na teh straneh ter vas podpisali kot avtorja prispevka.
  • Če imate storitve ali izdelke, ki so namenjeni skrbi za telo ter bolj zdravemu načinu prehranjevanja in bivanja ter jih želite predstaviti obiskovalcem spletne strani Zdrava prehrana, nam pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana