Enostavni recepti za domači sladoled

Recepti za domači sladoled

Okusen in osvežujoč sladoled si lahko pripravite že s tremi bananami in tremi kiviji, po okusu pa dodate še žlico medu ter nekaj kapljic limoninega soka. Vir slike: www.food.com

Recepti za domači sladoled – Recepti za sladice – Zdrava Prehrana

Pomislite na najbolj vroč dan lanskega poletja ali letošnjega tedna. Zagotovo bi se vam na tak dan prilegel domači sladoled, narejen po receptu z le nekaj sestavinami, ki jih lahko najdete kar v vašem hladilniku ali skočite ponje v najbližjo trgovino.

  • Sladoled, bogat z vitamini

Recepti za domači sladoled, ki vam jih predstavljam v nadaljevanju, vam bodo pomagali pripraviti okusen in osvežilen poletni posladek, ki se ga bodo razveselili tako najmlajši, kot tudi odrasli sladkosnedi. Pa še veliko vitaminov bo vseboval, tako si boste lahko s takšnim desertom postregli z mirno vestjo kar vsak dan!

Recepti za domači sladoled v nadaljevanju tega prispevka vsebujejo sveže ali zmrznjeno sadje, jogurt, kislo ter sladko smetano (ki jo lahko zamenjate z nesladkano in dodate namesto sladkorja agavin sirup, melaso ali med), nekaj limoninega soka ali cimeta.

S pomočjo spodnjih receptov si boste lahko pripravili okusen, zdravju bolj prijazen, dišeč in osvežilen bananin sladoled s kivijem, borovničev in malinov sladoled.

Pa začnimo s pripravo najbolj enostavnega sladoleda – bananinega sladoleda s kivijem.

 

Konopljin balzam za ustnice Hemptoush - HERPLESS

Konopljin balzam za ustnice Hemptouch – HERPLESS – hitro zaustavi razvoj herpesa in hitro poceli že nastale, s svojimi učinkovinami pa deluje protivirusno ter neguje suhe in razpokane ustnice.

Bananin domači sladoled s kivijem za 6 porcij

Za pripravo tega sladoleda si pripravite naslednje sestavine:

  • 3 banane
  • 3 kivije
  • 1-2 žlici medu
  • 6-8 plastičnih desertnih lončkov

Na željo lahko bananam in kivijem primešate tudi:

  • enako količino navadnega, bananinega ali kivijevega jogurta (v tem primeru boste dobili sladoled za vsaj 8 porcij)
  • nekaj žlic nesladkane smetane

 

Cvetlični nakit (zapestnica) – Iščete unikatno, uporabno darilo za ženske ali pa čuten in eleganten modni dodatek? Obiščite e-trgovino Unikatnica.com, v kateri najdete tudi ročno izdelan Cveltični nakit – ogrlice, zapestnice, uhane in prstane za ženske.

Cvetlični nakit (zapestnica) – Iščete unikatno, uporabno darilo za ženske ali pa čuten in eleganten modni dodatek? Obiščite e-trgovino Unikatnica.com, v kateri najdete tudi ročno izdelan Cveltični nakit – ogrlice, zapestnice, uhane in prstane za ženske.

Postopek priprave zmesi za bananin domači sladoled s kivijem:

1. Banane olupite, narežite na koščke, jih pretlačite z vilico, olupite kivije, narežite na koščke, jih prav tako pregnetite oz. malce zmiksajte, da dobite gladko zmes, dodajte med, premešajte in nastalo zmes nadevajte v plastične kozarčke.

2. Postavite jih v zamrzovalnik in pustite čez noč ali nekaj ur, da zmes za bananin domači sladoled s kivijem zamrzne.

Če se odločite, da boste dodali še jogurt ter nesladkano smetano, ti dve sestavini pred zamrzovanjem primešajte preostali masi.

Ko boste vzeli lončke iz zamrzovalnika, na vsak lonček s sladoledom položite še rezino banane in kivija.

Naslednji recepti za domači sladoled vsebujejo kislo in sladko smetano ter nekaj zmletega sladkorja v prahu, ki ga nadomestite z melaso ali agavinim sirupom, lahko tudi z javorjevim sirupom, da bo ta okusna sladica zdravju bolj prijazna.

Oglejte si še:

Vam je bil recept za pripravo domačega bananinega sladoleda s kivijem všeč? Delite ga s prijatelji ali pa nam pošljite kakšen vaš recept za pripravo te okusne sladice na info@zdrava-prehrana.info in z veseljem ga bomo objavili na spletni strani Zdrava prehrana ter vas podpisali kot avtorja članka.

  • Imate kakšne izdelke ali storitve, povezane z bolj zdravim načinom življenja, prehranjevanja ter mišljenja in bi jih radi predstavili obiskovalcem te strani Zdrava prehrana, ki ima mesečno že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana