Recept za domači borovničev sladoled

Domači borovničev sladoled

Borovničev sladoled je bogat z vitamini, antioksidanti in ostalimi hranilnimi snovmi, ki jih naše telo nujno potrebuje za pravilno delovanje. Vir fotografije: www.zastavki.com

Domači borovničev sladoled – Recepti za sladice – Zdrava prehrana Ste vedeli, da sodijo borovnice (tudi ameriške borovnice) med tako imenovano super oz. naj hrano? Bogate so z vitamini, so naravni antioksidant in vsebujejo veliko hranilnih snovi. Domači borovničev sladoled, ki ga boste izdelali po spodnjem receptu, bo prav zaradi tega eden tistih receptov, ki vam bo pomagal, da boste s pomočjo te, za pripravo sila preproste sladice, dnevno zaužili petkratno količino vitaminov, ki jo vsebuje drugo sadje ter zelenjava (npr. jabolka, brokoli, korenje, ipd.) Borovnice namreč izobljšujejo vid, odpravljajo znake staranja kože, preprečujejo razvoj demence, multiple skleroze, raka in imajo še številne druge pozitivne lastnosti oz. učinke. Če se boste odločili, da v teh vročih poletnih dneh pripravite zdravju prijazno sladico, vam bodo pri tem opravilu zagotovo z veseljem priskočili na pomoč tudi vaši otroci. Vključite jih v ta prijeten opravek in jih povabite, da z vami natrgajo domače ameriške ali gozdne borovnice, pripravijo plastične desertne lončke in vam pomagajo pri polnjenju teh z maso za domači borovničev sladoled.

  • Pred pričetkom izdelave borovničevega sladoleda si pripravite naslednje sestavine:

  • 1/2 litra domačih ali v gozdu nabranih borovnic
  • 1/2 litra borovničevega jogurta, ki ga lahko kupite v trgovini
  • 4 žlice (lahko več ali manj) medu, agavinega ali javorjevega sirupa
  • nekaj žlic nesladkane smetane
Cvetlični nakit - Unikatnica

Cvetlični nakit – Unikatnica

Maso za domači borovničev sladoled pripravite po tem postopku: 1. Spasirajte ali zmiksajte borovnice, jim med pasiranjem oz. miksanjem dodajte jogurt, smetano ter med in z zmesjo napolnite plastične desertne lončke. Vanje lahko dodate še nekaj celih borovničevih jagod. 2. Lončke z domačim borovničevim sladoledom postavite v zamrzovalnik za nekaj ur in ko se zmes strdi, z njo že lahko postrežete člane vaše družine ter prijatelje. Dober tek in prijetno osvežitev vam želim! 🙂 Oglejte si še:

  • Vam je bil ta članek všeč? Delite ga tudi s svojimi prijatelji ali pa nam na info@zdrava-prehrana.info pošljite kakšen vaš recept za pripravo okusnega domačega sladoleda. Z veseljem bomo objavili vaš prispevek in ga podpisali z vašim imenom in priimkom.
  • Bi radi tudi sami predstavili kakšen vaš izdelek ali storitev, na tej spletni strani, ki ima že več kot 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno in je namenjena bolj zdravemu načinu življenja? Morda ponujate izobraževanja s prej omenjenega področja? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info ali pa kliknite tukaj in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana