Naravni deodorant za celodnevno svežino

Naravni deodorant – Naravna kozmetika – Recepti – Zdrava prehrana

Izdelajte si svoj naravni deodorant za svež občutek in prijeten vonj skozi ves dan!

Naravni deodorant

Naravni deodorant, izdelan iz organskih, zdravju in okolju prijaznih sestavin, si izdelajte sami – uporabite kokosovo olje oz. mast, jedilno sodo, kuruzni škrob, olje čajevca ter dišavno olje po vaši izbiri (sivka, pomaranča, limona).

Kakšne vonje imate najraje? Sveže, bolj sladke, nežne, močnejše? Take, ki spominjajo na svežino morja in jutra ali takšne, ki spominjajo na tople večere, preživete v družbi ljudi, dobre hrane? Človeška koža je največji, pa tudi najtežji organ, ki nas ščiti pred vplivi okolja, hkrati pa pa vanj oddaja človeške tekočine, tudi pot.

Boljši kot deodorant, izdelan iz sintetičnih ali zdravju neprijaznih sestavin, je zagotovo naravni deodorant, ki si ga lahko izdelate že v nekaj minutah kar sami. Na strani Zdrava prehrana objavljamo ne le recepte za pripravo okusnih, zdravju prijaznejših jedi, pač pa tudi recepte za pripravo naravne, organske kozmetike.

Naravni deodorant, ki si ga boste izdelali po spodnjem receptu, ne vsebuje nikakršnih sintetičnih pripravkov, niti ne sestavin, škodljivih vam, okolju ali živalim (aluminij, alkohol), zagotavljal vam bo svežino skoiz ves dan, ščitil in negoval vašo kožo ter uničil ter preprečil razvoj novih bakterij.

Za izdelavo naravnega deodoranta si pripravite:

  • 1 žlico koruznega škroba
  • 1 žlico jedilne sode bikarbone
  • 1 žlico kokosovega masla (lahko tudi karitejevo maslo, ki ga imajo mnogi še raje)
  • nekaj kapljic olja čajevca
  • nekaj kapljic vaše najljubše naravne, esencialne dišave oz. olja (citronkino, sivkino, pomarančno, olje mete, ipd.)
  • očiščeno oz. izpraznjeno embalažo že uporabljenega deodoranta (paličico na sredi morate z vrtenjem nazaj znova spraviti v začetno lego)

V ponev oz. posodo (vzemite tako, v kateri sicer ne kuhate) stesite koruzni škrob ter jedilno sodo, dodajte kokosovo maslo in mešanico postopoma segrevajte, dokler se maslo ne stopi in ne razporedi po preostali zmesi tako, da ta postane rahlo tekoča (ne preveč, sicer pa lahko zmes pripravite tudi brez segrevanja. Med mešanjem dodajte 4-5 kapljic olja čajevca, ki deluje kot naravni konzervans in preprečuje razvoj bakterij, ki povzročajo smrad ter 8-10 kapljic izbranega esencialnega olja. Ko je zmes pripravljena, jo vlijte v embalažo starega deodoranta in jo postavite za nekaj ur ali en dan v hladilnik, da se strdi.

Tako, naravni deodorant je pripravljen za uporabo, vi pa za nemoteno uživanje dneva v aktivnostih, ki vas najbolj veselijo!

Oglejte si še:

Vam je bil članek všeč? Imate tudi sami kakšen recept za pripravo naravne, organske kozmetike, ki bi ga radi podelili z bralci te strani Zdrava-prehrana.info? Bi radi predstavili svoje naravne izdelke ali storitve, ki so v povezavi z bolj zdravim načinom življenja na tej spletni strani Zdrava Prehrana, ki ima mesečno že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje, če pa imaet na zalogi kakšen recept, ki ga bomo z veseljem objavili in vas navedli kot avtorja/ico članka.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana