Balzam za ustnice iz organskih sestavin

Balzam za ustnice – Organska kozmetika – Recepti – Zdrava prehrana

Balzam za ustnice

Povsem naraven balzam za ustnice iz organskih sestavin si lahko izdelate tudi sami. Vse, kar je prijazno vašemu telesu, je prijazno tudi okolju!

Balzam za ustnice iz povsem naravnih, organskih sestavin, ki ga lahko podarite tudi kot zelo domiselno, uporabno in zdravju, okolju ter živalim prijazno darilo!

Mehke, polne, negovane, vlažne in nasmejane ustnice so nekaj najlepšega na obrazu vsakega človeka. Seveda so takšne ustnice največkrat le mit ali nekaj, kar vidimo le v oglasih na televiziji ali v revijah. Vendar pa si lahko sami izdelate povsem naraven balzam za ustnice, ki jih bo vlažil in negoval skozi ves dan in jim na dolgi rok zagotavljal elastičnost, na povsem enostaven način.

S pomočjo organskih sestavin, ki so prijazne vašemu zdravju, pa tudi okolju in živalim, si boste s pomočjo spodnjega recepta izdelali dišeč, okusen, in zelo uporaben balzam za ustnice, ki ga boste lahko ob posebnih priložnostih podarili tudi vašim prijateljem. Za to priložnost si lahko sami oblikujete nalepke, ki jih boste nalepili na pokrovčke posodic prej porabljenih balzamov za ustnice ali kakšnih drugih manjših posodic, lahko jh tudi porišete ali kako drugače okrasite.

Odličen balzam za ustnice si izdelajte iz naslednjih sestavin:

 • 3 žličke oz. 30 gramov nastrganega, čebeljega voska (lahko uporabite tudi kocko)
 • 3 žličke kokosovega masla ali mandljevega olja
 • 1/8 žličke aloe vera gela (sok oz. gel lahko iztisnete tudi iz sveže aloe vere); namesto nje lahko uporabite tudi 1/4 žličke tekočega medu
 • 1/4 žličke 100% olja vitamina E (dobite ga v lekarnah ali drogerijah) – lahko ga tudi izpustite iz tega recepta
 • 1/4 žličke naravne arome čokolade ali kakšne druge vam najljubše arome oz. dišavnega olja (npr. peperminta, pomaranče, limone, ipd.)
Konopljin balzam za ustnice Hemptoush - HERPLESS

Konopljin balzam za ustnice Hemptouch – HERPLESS učinkovito preprečuje nastanek herpesa in hitro celi že nastale (zaradi vsebnosti nageljnovih žbic, ki, dokazano, delujejo antivirusno). Hkrati neguje suhe in razpokane ustnice. Iz naravnih, organskih sestavin, brez umetnih barvil, dišav, konzervansov, ni testiran na živalih.

V ponvici oz. posodici (v kateri sicer ne kuhate) stopite oz. počasi segrevajte čebelji vosek in kokosovo oz. mandljevo olje. Nato dodajte med oz. gel aloe vere ali med ter vitamin E in 2-3 kapljice pepermintovega ali kakšnega drugega olja. Pepermintovo olje bo hladilo pekoče ustnice ter jim zagotavljalo svežino, vitamin E pa jih bo negoval. Zmes ves čas med segrevanjem mešajte, dokler ne postane tekoča.

Lahko pa namesto zgornjih sestavin za naravni balzam za ustnice uporabite tudi te:

 • 3 čajne žličke nastrganega čebeljega voska
 • 5 žličk mandljevega olja
 • 2 žlički čistega lanolina (pridobivajo ga iz runa ovac, vendar šele po striženju, tako da gre za živalim prijazen način pridobivanja lanolina)
 • 4 žličke kokosovega olja oz. masla
 • 1/2 žličke tekočega medu
 • 5-10 kapljic naravnega, esencialnega olja po vaši izbiri (limonino, pomarančno, pepermintovo, ipd.)

Vse zgornje sestavine stopite nad paro.

Nato pripravljeno zmes po prvem ali drugem receptu  vlijte v prej pripravljene in očiščene posodice oz. lončke in jih dajte hladiti v hladilnik. Tako pripravljen balzam za ustnice se bo v hladilniku strdil in bo kmalu pripravljen za uporabo.

Vašemu zdravju prijazen balzam za ustnice lahko nosite s seboj povsod in si tako zagotovite svežino in mehkobo ustnic na vsakem koraku.

Oglejte si še:

 • domače maske za obraz – 6 receptov za izdelavo povsem naravnih, domačih mask za obraz, ki jih lahko po uporabi tudi pojeste
 • naravni deodorant – če vas zanima, kako si lahko sami naredite zelo učinkovit naravni deodorant, si oglejte recept za izdelavo naravnega, koži prijaznega in učinkovitega deodoranta
 • naravna kozmetika – izdelajte si čisto naravno, blagodejno in dišečo kremo za telo kar sami

Vam je bil recept za pripravo naravnega balzama za ustnice iz organskih sestavin všeč? Če imate tudi sami pripravljen kakšen recept za pripravo naravne, organske kozmetike in bi ga radi podelili na tej strani tudi z drugimi bralci, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in z veseljem bomo objavili vaš prispevek.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana