Vitamini za kožo za zdrav in lep videz

Vitamini za kožo – Lepota in zdravje – Zdrava prehrana

Vitamini za kožo pomagajo naši koži ne le do lepega videza ter zdravja, pač pa ji pomagajo, da tako tudi ohranimo.

Ali veste, kateri vitami za kožo so tisti, ki bi jih zdrava prehrana nujno morala vsebovati? Ali jo vsebuje tudi vaša? V kateri hrani se nahajajo vitamini za kožo in kako lahko vaši koži pomagate do lepšega videza kar sami, brez obiska kozmetičnega salona?

Vitamini za kožo

Vitamini za kožo iz skupin A, B C, in E so bogat vir zdravja in lepote.

Vitamini za kožo iz skupine A so najmočnejši pri odpravljanju gubic, saj naravno izboljšujejo celice na koži. Torej, če vas pogosto pestijo akne, ekcemi ter ostale težave, morate v vašo prehrano vnesti več take hrane, ki vsebuje vitamin A.

Kje ga najdemo? V mleku in mlečnih izdelkih, v marelicah, rdečem korenju, v bezgu, maslu ter v listnati zelenjavi, v vseh živilih z oranžno ter rdečo barvo.

Vitamini za kožo iz skupine B vam pomagajo izboljšati stanje vaše kože. Povrnejo ji svež in mladosten videz, izbrišejo sivino in utrujenost iz nje, hkrati pa varujejo tudi vaše živčevje. Kje vse najdemo vitamin B? Ker gre za skupino vitaminov, ki ji rečemo tudi vitamini B kompleksa, ga najdemo v zelo raznoliki hrani – zdrava prehrana naj vsebuje mleko, jajca, meso, kvas, polnozrnata žita, stročnice, jetra, cvetačo, orehe, govedino in svinjino. Še najboljše pa je, če posežete po izdelkih iz jedilne konoplje – konopljino olje namreč vsebuje vitamine B1, B2 ter B3.

Vitamini za kožo iz skupine C – vitamin C vrača koži elastičnost, saj je prava zakladnica kolagena, hkrati pa je tudi močan antioksidant. Vitamini iz skupine C pomagajo koži v boju proti sončnim žarkom. Kje vse najdemo vitamin C? V vseh agrumih, paradižniku, krompirju, zelju, bezgovih listih, cvetovih in poganjkih ter papriki.

Vitamini za kožo iz skupine E, prav tako kot tudi vitamin C, delujejo antioksidativno in ščitijo kožo pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov, s tem pa varujejo celice kože pred poškodbami. Kje vse najdete vitamin E oz. kakšna naj bo zdrava prehrana, da ga bo vsebovala kar največ? Najdete ga v zeleni listnati zelenjavi, stročnicah, margarini, v jajčnem rumenjaku ter v rastlinskih oljih, kot je npr. konopljino olje.

  • Sami si izdelajte naravna, zdravju in koži prijazna mila za obraz in telo.

Ob pravilni prehrani pa se moramo spomniti tudi na pravilno nego kože – le s kremami ter izdelki za čiščenje, ki so narejeni iz naravnih ter organskih sestavin, brez dražečih ter škodljivih snovi, lahko svojo kožo zavarujemo pred poškodbami. Če vas zanima, kako si lahko sami izdelate povsem naravna, zdravju in vaši koži prijazna trda in tekoča mila za obraz in telo, kliknite na prejšnjo povezavo.

Kot vidite, se skrb za zdravo in lepo kožo začne pri pravilni in raznoliki prehrani, ki mora biti bogata z vitamini za kožo, nadaljuje pa s pravilno nego. Le tako si boste zagotovili sijoč in zdrav videz vaše kože.

  • Oglejte si še:
  • Vam je bil članek všeč? Delite ga s prijatelji, veseli pa bomo tudi vaših receptov za pripravo okusne, zdravju bolj prijazne hrane ter izdelkov za nego telesa – pišite nam na info@zdrava-prehrana.info.
  • Želite tudi vi predstaviti svojo dejavnost, storitev ali izdelek, namenjen bolj zdravemu načinu življenja na spletni strani Zdrava-Prehrana.info, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana