Recept za pirin kruh za ljubitelje pire

Recept za pirin kruh za vse, ki imate radi pirino moko.

Recept za pirin kruh, ki ne vsebuje kvasa in sladkorja ter ga ni potrebno zamesiti z gnetenjem.

Recept za pirin kruh, ki ga boste našli na tej strani, sodi v kategorijo zdrava prehrana, saj ne vsebuje kvasa in sladkorja, pripravite pa ga lahko brez gnetenja. Ta recept za pirin kruh je namenjen vsem, ki imate radi piro vendar pa morate biti vsi, ki ste alergični na gluten, vseeno pozorni na to vrsto kruha, saj tudi pira, čeprav v manjših količinah, vsebuje gluten in je zato neprimerna za osebe z alergijo na gluten.
Ker je pirin kruh eden izmed najbolj priljubljenih vrst kruha, so tudi recepti za kruh iz pire med najbolj iskanimi.

Pirin kruh (recept boste našli v nadaljevanju) je prijetnega in polnega okusa in ima bolj polno sestavo od navadnega kruha iz pšenice. Zato je pirin kruh tudi težji, vendar pa je zajtrk, ki ga sestavlja pirin kruh s še kakšno prilogo, lahko zelo okusen. Recept za pirin kruh, ki vam ga predstavljamo na tej strani, lahko prilagodite tudi svojim željam, v kolikor si ne želite tako polne sestave.

V tem primeru lahko pirino moko zmešate s pšenično. Recepti za pirin kruh so zelo iskani med populacijo, ki se zaveda hranljivosti pire, zato jo kuharski recepti iz sestavin, kot je pira, še posebej zanimajo.

Pirin kruh – recept z navodili: Pred pričetkom izdelave kruha iz pirine moke bodite pozorni na to, da testa za pirin kruh ne boste preveč pregnetli.

Sestavine, ki jih boste potrebovali za pirin kruh:

  • 1 zavitek vinskega kamna
  • 2 skodelici tople vode – recept za pirin kruh narekuje, naj ima voda sobno ali malce višjo temperaturo, namesto nje pa lahko uporabite tudi radensko
  • tri čajne žličke medu (namesto medu recept za pirin kruh dovoljuje tudi uporabo tudi sadkorja, vendar pa zdrava prehrana ne dovoljuje uporabo sladkorja)
  • pol čajne žličke soli
  • 3 čajne žličke olivnega olja ali stopljenega masla
  • 500 gramov(polbele) pirine moke

Recept za pirin kruh

1. Zamešajte vinski kamen, vodo, olivno olje ter pirino moko ter pri tem postopoma dolivajte vodo oz. radensko. Ko ste sestavine zamešali v gladko lepljivo maso, le-to postavite na hladno ter jo pustite, da počiva pol ure.

2. Ker pri tem receptu za izdelavo pirinega kruha testa ni potrebno gnetiti, napravljeno maso enostavno položite v pekač, v katerega ste predhodno postavili peki papir. Recept za pirin kruh sicer ne narekuje uporabo semen, vseeno pa lahko na testo za kruh natrosimo še pirina ali sončnična, lahko pa tudi sezamova semena ter vanj s konico noža na rahlo zarežemo križec ali mrežo. To storimo zato, da se bo kruh lepše zapekel.

3. Pekač postavite v predgreto pečico in pirin kruh pecite 50 minut na 180°C, vse dokler škorjica na kruhu ni svetlo rjava oz. hrustljava. Recepti za kruh

4. Recept za pirin kruh, po katerem boste spekli pirin kruh, ne vsebuje mleka, zato je tak kruh še toliko bolj prijazen telesu in ga lahko uživajo tudi vsi tisti, ki so preobčutljivi na mleko ter mlečne izdelke.

Tako, zaželimo vam še dober tek in da bi se na vašem krožniku čim večkrat znašla takšna zdrava prehrana. K temu bodo seveda pripomogli tudi kuharski recepti iz spletne strani Zdrava prehrana, še posebej recepti za kruh iz različnih žitaric.

Oglejte si še:

  • Vam je bil recept za pirin kruh všeč? Imate morda tudi sami kakšen nasvet ali recept, ki bi ga radi podelili z bralci te spletne strani? Pišite na info@zdrava-prehrana.info in vaš recept bo že v nekaj dneh objavljen na tej strani.
  • Imate dejavnost, v okviru katere organizirate tečaje in delavnice ali ponujate izdelke ter storitve, ki so povezani z bolj zdravim načinom življenja, prehranjevanja ter nege telesa in duha? Bi jih želeli predstaviti ali ponuditi obiskovalcem te spletne strani, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana