Primerna krema za sončenje za vašo kožo

Najtoplejši meseci so vse bližje in Kvalitetna krema za soncenjebližje, zato naj bo v prihodnje na seznamu izdelkov, ki jih morate kupiti, tudi krema za sončenje. Ali ste vedeli, da ni vsaka krema za sončenje, ki jo prodajajo v drogerijah ter bolje založenih trgovskih centrih, tudi kvalitetna? Pa tudi, če nosi krema za sončenje, ki ste jo pravkar kupili, ime najboljše ter najdražje blagovne znamke, še ni nujno, da vas bo učinkovito varovala pred soncem.

Prav je, da tudi veste, da lahko našo kožo na tople, sončne poletne dni pripravimo tudi s pravilno prehrano, saj je zdrava prehrana osnova za lepoto in zdravje vaše kože.

Spomnim se lanskega poletja, ko smo s kolegicami odšle na morje. S seboj smo imele različne kreme za sončenje, od tistih najdražjih, pa do malce cenejših. Sama sem, zaradi svetle kože, uporabila tisto z višjim zaščitnim faktorjem, a srednjega cenovnega razreda, krema za sončenje kolegice, ki je prav tako svetle polti, pa je bila priznane in precej drage blagovne znamke, srednjega zaščitnega faktorja.

Krema za soncenjePo le treh urah, ki smo jih preživele skrbno zaščitene s kremami za sončenje v senci, je kolegičina koža precej pordečela, medtem ko je bila moja varno zaščitena pred soncem, čeprav moja krema za sončenje ni bila od kakšne priznane blagovne znamke, tako da nisem imela nikakršnih opeklin ali pordelosti. Kolegica se je nato še nekaj dni na plaži skrivala pred soncem v majici, pomagala pa si je z recepti za lepoto in zdravje naših babic – na pordelo kožo je nanesla limonin sok ter navadni naravni jogurt, ki sta kožo hladila in preprečila luščenje. Seveda pa je uporabila potem za zaščito pred soncem našo, sicer cenejšo, a precej učinkovitejšo kremo za sončenje. Tudi evropski primerjalni test izdelkov za sončenje, ki so ga izvedli pred kratkim, je dokazal, da krema za sončenje z višjo ceno vedno seveda ne pomeni tudi višje kakovosti.

Tudi na slovenskem trgu namreč najdemo precej krem, ki so tudi do 20x dražje od tistih najcenejših, a so se v prej omenjenem testu izkazale za veliko slabše in zdravju, zaradi neučinkovitega delovanja sestavin, celo škodljive. Tako je, kot je to dokazala prej omenjena raziskava oz. evropski primerjalni test proizvodov za sončenje, krema za sončenje, ki je pristala na dnu, Lancasterjev zaščitni sprej, ki ga uporabljamo za sončenje. Lepota in zdravje naj ne bi bila v rokah grabežljivosti farmacevtskih ter drugih korporacij, vseeno pa vsi vemo, da temu ni tako tudi v resnici. Dobra, učinkovita in zdravju prijazna krema za sončenje je tista, ki koži nudi največjo možno potrebno zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov, se pravi, pred UVA ter UVB žarki, in ki kožo vlaži ter hrani s potrebnimi vitamini, minerali ter negovalnimi olji. Pomembno je tudi, da se krema, takoj ko pridemo iz slane vode, iz kože ne izpere. Ker pa je to, roko na srce, težko doseči, se je dobro po vsakem kopanju temeljito sprati z navadno, sladko vodo, se osušiti ter nato ponovno nanesti zaščitno plast kreme za sončenje.

Krema za sončenje pa vseeno naj ne bi vsebovala previsokega faktorja, saj je znano, da preveč kemije tudi škodi. Nekateri še vedno prisegajo na zaščito pred soncem v obliki olivnega ali konopljinega olja, ki naj bi bilo vsestransko uporabno v prehranski, kozmetični in zdravstveni industriji. Po novem pa nobena krema za sončenje ne sme imeti na embalaži zapisano, da nudi varno zaščito pred soncem, kar je priporočila oz. zapovedala Evropska komisija.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana