Železo v hrani ter pomanjkanje železa

Teranova mešanica - slabokrvnost in železo v hrani
  • Ali veste, kje vse se nahaja železo v hrani ter kaj lahko povzroči pomanjkanje železa organizmu?
  • Vas pestijo težave zaradi pomanjkanja železa v vaši prehrani, kot so: kronična utrujenost, mravljinčenje rok in nog, zaspanost, brezvoljnost, nespečnost, težave s sluhom, vidom, šumenje v ušesih?

Prej omenjene težave so lahko tudi posledica, ki jo povzroči pomanjkanje železa v vašem organizmu, kadar železo v hrani, ki jo uživate, ne vnašate v zadostnih količinah.

Regrat je bogat z železom, vitaminiA, B in D, rudninskimi snovmi ter betakarotenom in je zato prava vitaminska bomba.

Zmotno je prepričanje, da zelena listnata solata vsebuje največ železa. Celo regrat, ki zraste na vašem domačem vrtu, vsebuje več železa od nje in je prava “vitaminska” bomba. Bogat je z vitamini A, B in D, rudninskimi snovmi, betakarotenom ter železom. Vsebuje tudi vlaknine, beljakovine, eterična olja in grenčine.

Železo v hrani najdete v ogromnih količinah tudi v

rdeči pesi ter v motovilcu, veliko pa ga ima tudi melasa, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja – slednja ne škoduje organizmu, bogata pa je, poleg železa, tudi s Kalijem, Bromom ter Kalcijem.

Ker je pomanjkanje železa težava, ki pesti veliko žensk v rodni dobi zaradi mesečne izgube krvi, lahko na dolgi rok ter postopoma učinkovito nadomeščate izgubo železa tudi s povsem naravnimi pripravki, kot je na primer Floradix tonik.

Ena steklenička zadostuje za mesec dni, za njo pa boste odšteli pb. 12,00 EUR. (Pozor! v kolikor gre za hudo pomanjkanje železa, vam lahko v začetni fazi za premostitev resnejših posledic pomagajo le zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik!).

Teranova mešanica

Teranova mešanica – preprosta za pripravo, okusna kot dodatek k jedem, lahko pa jo kakšno žličko na dan pojeste tudi na tešče.

  • Povsem naraven pripravek, ki bo odpravil blažje oblike slabokrvnosti, pa si lahko naredite tudi doma. Kliknite tukaj: Teranova mešanica za več železa v krvi.

Zdrava prehrana pa mora vsebovati tudi zadostno količino vitaminov, ki pomagajo pri absorbciji železa, ko se ta iz hrane v želodcu, s pomočjo prebavnih sokov, pretvori v obliko, ki jo vaše črevo najlažje vsrka. Vitamina C in B sta dva najpomembnejša vitamina, ki sodelujeta pri tem procesu, zato moramo ob uživanju železovih pripravkov ali hrane, bogate z železom, nujno zaužiti tudi vitamina C in B. Prej omenjeni tonik že vsebuje tudi ta dva vitamina.

Pomanjkanje železa v telesu pa je lahko tudi posledica prezakisanosti telesa ter nezdravega črevesja – znano je namreč, da se večina belih krvnih celic, ki so odgovorne za naše zdravje, nahaja prav v črevesju.

Cvetlični nakit - Unikatnica

Cvetlični nakit iz pravih rož – čudovit, unikaten modni oddatek za ženske ob bližajočih se pranzikih. Najdete ga v e-trgovini Unikatnica.com.

Nezdravo črevo, ki je preveč obloženo s sluzjo ter ostalimi ostanki nezdrave prehrane, ima zmanjšano zmožnost absorbcije za organizem pomembnih sestavin, vitaminov in rudninskih snovi, zato se tudi ob dovajanju umetnih ali naravnih pripravkov, ki vsebujejo železo, to železo ne more absorbirati iz črevesja v organizem – kar posledično vodi v še večjo zaprtost črevesja, napenjanje in neizkoristek železa. Tako je predpogoj, da se zdrava prehrana na vašem krožniku, ki vsebuje železo v hrani, pretvori v za vas koristne snovi, zdravo črevo.

Oglejte si še:

  • Vam je bil članek Železo v hrani in pomanjkanje železa všeč? Delite ga s svojimi prijatelji in jih povabite, da obiščejo spletno stran www.zdrava-prehrana.info. Hvaležni vam bodo!
  • Imate dejavnost, v okviru katere organizirate tečaje in delavnice ali ponujate izdelke ter storitve, ki so povezani z bolj zdravim načinom življenja, prehranjevanja ter nege telesa in duha? Bi jih želeli predstaviti ali ponuditi obiskovalcem te spletne strani, ki ima že preko 11.000 unikatnih obiskovalcev mesečno? Pišite nam nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana