Naravna domača zobna pasta

Domača zobna pasta - bela

Domača zobna pasta – nežna, negovalna, zdravilna in učinkovita

Lahko pa se udeležite delavnice Domača naravna kozmetika, ki bo potekala 28. 9. 2013, na kateri se boste naučili izdelati kar 9 različnih izdelkov, med njimi tudi zobno pasto, dišeče kreme za obraz in telo, deodorante, balzame, tonike, dišeče kopeli, tonike, pilinge, ipd.

Domači pripravki  za nego zob in ustne votline so morda malo bolj neobičajni, predvsem pa spadajo pod zahtevnejši izdelek domače naravne kozmetike. Zakaj je temu tako?

 • Kvalitetna in obstojna domača zobna pasta je narejena iz nežnih osnov

Tudi zato, ker se žal pogosto kot sestavine navajajo snovi, ki lahko pri dolgoročnejši uporabi povzročajo težave, ker so hitro pokvarljivi, preveč agresivni ipd.  Za izdelavo zares dobre, kvalitetne in obstojne domače zobne paste pa vseeno obstaja ogromno nežnih osnov,  ki jih obogatimo in tako dobimo res čudovite izdelke, ki so primerni tudi pri zelo občutljivi ustni votlini ali za otroke.

 • Imate težave z aftami, vnetimi dlesni, kariesom? Kako se jih znebiti? Domača zobna pasta vam pri tem učinkovito pomaga
DOmača zobna pasta in barvitost raznovrstnih zelišč

Domača zobna pasta in barvitost raznovrstnih zelišč, ki jih lahko uporabimo pri njeni izdelavi. Naravno je, preverjeno, najboljše! 🙂

Kar nekaj težavic je, na katere naletimo v ustni votlini. To so lahko afte, vnetje dlesni v različnih stopnjah, karies ipd., a za vsako izmed teh težav, k sreči, obstaja tudi rešitev. Kako se znebimo teh težav?

Omenjene težave nam pomagajo odpraviti:

 • Zdravilne rastline in pripravki iz njih so lahko zelo dobro izhodišče.  Veliko primernih rastlin lahko naberemo zgodaj spomladi, nekatere tudi kasneje. Nudijo nam možnosti celjenja, blaženja, osvežitve in nege ustne votline. Uporabljamo posušene ali pa v obliki različnih izvlečkov, ki so lahko alkoholni, oljni ali pa na kakšni drugi osnovi.
 • Eterična olja so s svojimi izjemnimi lastnostmi dobrodošla, če že ne nujna sestavina zobne paste, pa tudi ustne vodice. Pri delu z eteričnimi olji pa moramo dosledno upoštevati koncentracije in namen uporabe.
 • Druge sestavine – to so snovi, ki naredijo pasto in so dejansko njena osnova. Domača zobna pasta lahko dalj časa obstoji le, če vanjo dodamo konzervans, k zdravju zob pa pri negi s takšno pasto pripomorejo tudi snovi za t.i. mineralizacijo zob.

Domača zobna pasta – kako jo torej pripravimo?

Izvedbe so številne, ker imamo na voljo zares ogromno sestavin, iz katerih lahko delamo. Ko sestavljamo recept, pa vedno upoštevamo naš okus, morebitne težave v ustni votlini (pri aftah npr. mora biti pasta precej nežna in mehka). Lahko pa preprosto poizkušamo, saj so osnove številne, pogosto jih lahko uporabljamo tudi v kuhinji ali kje drugje in postopki izdelave so zelo enostavni.

Kakorkoli že, domača zobna pasta za izdelavo ni tako zelo zakomplicirana kot se morda zdi, predvsem pa je zelo zabavna, seveda naravna in zanimiv izdelek tudi za otroke.

Vir slike v prispevku / Image source in the article: http://www.natural-homeremedies-for-life.com/

Vabilo na delavnico Zobne paste in deodoranti – trenutno ni razpisanega novega termina za izvedbo delavnice, lahko pa se udeležite delavnice Domača naravna kozmetika, na kateri se boste poleg mnogo ostalih izdelkov, naučili izdelati tudi zobno pasto

Pomembno! Bralci tega prispevka imate 5% popust pri udeležbi – ob prijavi Maji R. Mihovec sporočite tole kodo za popust: milazp

Ljubljana, Lavrica, Dolenjska cesta 318

Domača zobna pasta in deodoranti sta dva zahtevnejša in nujna izdelka v osebni negi. Žal se v zvezi z njima pogosto navajajo neustrezne sestavine, ki nam celo škodijo (npr. soda, škrob). Delavnica je zelo praktično naravnana in vsebinsko razdeljena na dva sklopa:

1. Del – zobne paste

 • Spoznavanje osnov za izdelavo zobnih past
 • Kako uporabiti zdravilne rastline in katere
 • Kako uporabiti eterična olja, katera in v kakšnih količinah
 • Uporaba konzervansov
 • Praktična izdelava zobnih past
 • Praktična izdelava ustnih vodic

2.del – deodoranti

 • spoznavanje različnih osnov za izdelavo domačega deodoranta
 • pomen uporabe eteričnih olj, katera in koliko
 • različne izvedbe deodorantov
 • praktična izdelava lastnega deodoranta

Udeleženci prejmejo gradivo z recepti za nadaljnjo delo ter ves potreben material za  3 lastne izdelke.

Prispevek: 39 EUR (vsi materiali in gradivo vključeno v ceno) – izkoristite 5% popust pri udeležbi – ob prijavi Maji R. Mihovec sporočite tole kodo za popust: milazp

Informacije: Telefon: 040 414 682, e-pošta: majamrm@gmail.com

Organizira: Osebno svetovanje in ustvarjanje, Maja Rožac Mihovec s.p.

Oglejte si še:

 • Delavnica – Domača naravna kozmetika – 28. 9. 2013, na delavnici se boste naučili izdelati kar 9 različnih izdelkov, med njimi tudi zobno pasto, dišeče kreme za obraz in telo, deodorante, balzame, tonike, dišeče kopeli, tonike, pilinge, ipd.
 • Domače milo in njegova skrivnost – 25. 5. 2013 – vabljeni na delavnico, na kateri se boste naučili izdelati povsem naravna, barvita, dišeča in lepo oblikovana trda in tekoča mila, prijazna vašemu zdravju
 • Energetska terapevtska masaža hrbta in hrbtenice – imate bolečine v predelu hrbta in hrbtenice? ali pa bolečine, ki so nepojasnjenega izora? Pomaga vam lahko energetsko terapevtska masaža hrbta in hrbtenice.
 • Športna masaža – za vse športnike, rekreativce ter vse, ki se kakor koli ukvarjate s športom
 • Vam je bil članek Domača zobna pasta všeč? Podelite ga tudi s prijatelji na Twitter-ju ali Facebook-u. Imate morda kakšno vprašanje, komentar ali pa bi nam radi zaupali kakšen svoj recept? Veseli bomo vašega sporočila oz. odziva na info@zdrava-prehrana.info. Recept bomo za obiskovalce z veseljem objavili na spletni strani Zdrava prehrana in na Facebook strani ter vas podpisali kot avtorja članka.
 • Imate tudi vi storitve ali izdelke, izobraževanja, ki so namenjeni skrbi za telo ter bolj zdravemu načinu prehranjevanja in bivanja? Bi radi na spletni strani Zdrava prehrana, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, objavili vabilo za kakšen tečaj, delavnico ali izobraževanje s področja bolj zdravega načina življenja? Pišite nam na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Deli s prijatelji/Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana