Božično pecivo – nougatovi piškoti

Božično pecivo nougatovi piškoti

Božično pecivo – Recepti za sladice – Nougatovi piškoti – Zdrava prehrana V dneh, ko vse naokoli nas diši po slastnih dobrotah, se bo kmalu prilegel tudi kakšen grižljaj domačega božičnega peciva. Nougatovi piškoti so čudovita božična sladica, ki jo lahko izdelate kar sami, s pomočjo spodnjega recepta. Seveda se lahko tem piškotom pridruži na pladnju tudi še kakšno božično pecivo, npr. božje oko ali pa korenčkovi medenjaki. Možnosti je neskončno, na vas je, da izberete oz. izdelate najboljšo sladico. Izdelava nougatovih piškotov od vas ne bodo zahtevali veliko časa, niti sestavin, saj vsebujejo dokaj malo sestavin, piškote pa lahko izdelamo že v pol urice, saj je čas peke teh piškotov le 10 minut.

  • Nougatovo maslo, evrokrem, nutela ali kaj drugega? Je med njimi kakšna razlika?

Božično pecivo z nougatom oz. božični nougatovi piškoti so polnjeni z nougatovim maslom. Da ne bo pomote – tu ne gre za Nutelo, navaden evrokrem ali kakšne podobne sestavine, pač pa za pravo nougatovo kremo, ki ne vsebuje toliko sladkorja ter masla, kot ga vsebujejo razni evrokremi, vikikreme ter podobni namazi. Ravno zato bodo ti nougatovi kolački prava izbira za vse, ki se izogibate sladkorju in odvečni maščobi.

  • Za pripravo nougatovih piškotov boste potrebovali:

  • 100 gramov zmehčanega kokosovega ali palminega masla (namesto navadnega)
  • 200-220 gramov nougatove kreme 300 gramov moke
  • 1 vrečko vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce – brez jajca vam ti nougatovi piškoti ne bodo uspeli
  • malce pecilnega praška (dovolj bo pol čajne žličke)
  • sol po okusu
  • čokoladno glazuro – 50 gramov temne ter 50 gramov bele glazure (namesto navadnega čokoladnega prahu ali že pripravljenih glazur si lahko narediti sami glazuro iz 70% temne čokolade ter bele čokolade)
Cvetlični nakit - Unikatnica

Cvetlični nakit iz pravih rož – čudovit, unikaten modni oddatek za ženske ob bližajočih se pranzikih. Najdete ga v e-trgovini Unikatnica.com.

Priprava božičnih piškotov: 1. V skledo zamešajte nougatovo kremo, ki jo predhodno zmehčajte nad paro, zmehčano palmino ali kokosovo maslo, celo jajce, sol ter vanilijev sladkor.

2. Nato v drugi skledi presejte moko s pecilnim praškom ter jo stresite v prejšnjo posodo s pripravljeno zmesjo. Vse skupaj dobro premešajte ter umesite testo. Da bo priprava nougatovih piškotov lažja in se vam testo ne bo sprijemalo, testo zavijte v alu folijo ter tako zavito testo pustite stati v hladilniku nekaj ur.

Božično pecivo nougatovi piškoti - domači

Med ene okusnejših božičnih piškotov prištevamo tudi cimetove zvezdice, božje oko – božično sladico, ki za pripravo ne potrebuje peke.

3. Pripravite pomokano površino, na kateri boste razvaljali testo, debelina testa, na katero boste valjali, pa naj bo 4 mm. Če ne želite, da bi se testo sprijemalo s površino ter valjarjem, ga lahko položite kar med peki papir ali alu folijo – tako se vam bo zlahka razvaljalo brez sprijemanja.

4. Vzemite modelčke za izrez različnih oblik kolačkov. Božično pecivo oz. nougatovi piškoti se vam bodo najlažje izrezali, če boste predhodno robove vaših modelčkov potopili v kristalni sladkor (uporabite rjavi sladkor).

5. Nato izrezane piškote položite na peki papir na pekaču ter jih pecite 10 minut v predgreti pečici na 190°C.

6. Ko bodo vaši božični nougatovi piškoti pečeni, jh nemudoma snemite s papirja ter jih pustite na gladki, po možnosti jekleni površini (rešetki pečice), da se tam do konca ohladijo.

7. Sedaj vas čaka še izdelava glazure iz temne ter bele čokolade (uporabite čokolado, ki ima vsaj 70% kakava) ter jo pomešajte z malce kokosovega olja, enako velja za belo čokolado. Vaše božične piškote prelijte s temnim ter nato še z belim prelivom.

8. Če bi na piškotih radi naredili le drobne prečne, poševne ali vijugaste črte, preliv, ko bo že stopljen, vlijte v mahno polivinilasto vrečko ter odrežite vrečki en vogal, vendar le toliko, da bo preliv ven curljal v drobnem curku. Na tak način boste božično pecivo z nougatom okrasili kot največji mojstri za slaščice.

Še dober tek in vabljeni tudi k ogledu preostalih receptov za sladice na strani Zdrava prehrana, v rubriki Recepti za sladice.

V kolikor se boste po ogledu tega recepta tudi sami odločili za pripravo božičnih piškotov in bi radi svoje izkušnje delili z drugimi ali pa le kaj vprašali, bom vaše pošte vesela na info@zdrava-prehrana.info. Če želite tudi sami na spletni strani Zdrava-prehrana.info, ki ima že preko 10.000 unikatnih obiskovalcev mesečno, predstaviti kakšen izdelek ali storitev, povezan z bolj zdravim načinom življenja, nam pišite na info@zdrava-prehrana.info in dogovorili se bomo za sodelovanje.

  • Oglejte si še:

Deli s prijatelji/Share

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company

Recepti | Zdrava prehrana